همه چیز درباره کالیبراسیون اسپیکر مانیتورینگ

در این پست به آموزش کالیبراسیون اسپیکرهای مانیتورینگ پرداختم.

 

کالیبراسیون مانیتورها برای سه دلیل انجام میشود: ایجاد یک میزان صدای ثابت به عنوان مرجع، داشتن یک بازنمای دقیق از دامنه های فرکانسی و ایجاد تصویر استودیویی دقیق.

 

به خاطر داشته باشید که شاید بعد از کالیبراسیون ولوم خروجی اسپیکر برای شما بیش‌ازحد زیاد باشد. اگر این اتفاق برای شما رخ داد، ولوم پخش را تا جایی پایین‌ بیاورید که به ولوم مرجع نزدیک باشد و در عین حال، برای گوش شما آزاردهنده نباشد. لازم به ذکر است که برنامه Spl meter را میتوانید روی تلفن همراه خود نصب کنید و به کمک آن مراحل را پیش ببرید.

 

به منظور کالیبراسیون اسپیکرهای مانیتورینگ ابتدا باید مکان دقیق انها را درست مانند تصویر بالا داخل استودیو خود مشخص کنید.

 

سپس مراحل  بعد را به ترتیب انجام داده تا به یک میزان صدای مرجع و استاندارد برای اسپیکرهای خود برسید.

 

مرحله اول:

یک Spl Meter دانلود کرده تا بتوانید سطح دقیق صدا را مشخص کنید.

صدای پیشنهادی برای کالیبراسیون Pink noise است. اگر آن را در سیستم ندارید با یک جستجوی ساده در اینترنت قابل دریافت است.

 

مرحله دوم:

میزان صدای مانیتورها را با استفاده از پیچ ولوم هر اسپیکر در کمترین وضعیت خود قرار داده و ولوم خروجی کارت صدا را هم روی صفر دسیبل تنظیم کنید.

 

مرحله سوم:

گزینه‌های C-Weighted و Slow Response را بر روی دستگاه یا نرم‌افزار Spl meter فعال کنید.

 

مرحله چهارم:

دستگاه اندازه گیری را درست در محل قرارگیری خود یعنی مرکز فضای کار قرار دهید به طوری که فاصله اش از هر اسپیکر یکسان باشد.

 

مرحله پنجم:

Pink noise را در نرم‌افزار آهنگسازی خود با ولومی پخش کنید که سقف سیگنال در حدود منفی ۲۰ دسی‌بل باشد. (این مقدار دقیقاً ولوم مورد نیاز جهت کالیبره کردن مانیتور با استفاده از نویز صورتی است.)

 

مرحله ششم:

با استفاده از پیچ ولوم، ولوم مانیتورها را تک تک بالا ببرید تا جایی که بر روی دستگاه یا نرم‌افزار اندازه‌گیری، ورودی ۷۵ الی ۸۵ دسی‌بل را مشاهده کنید. سطح فشار صوتی مناسب برای اتاق‌های کوچک ۷۵ دسی‌بل و برای اتاق‌های بزرگ ۸۵ دسی‌بل است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه چیز درباره کالیبراسیون اسپیکر مانیتورینگ