در این پست بررسی موسیقی رفرنس پرداختم. باید به خاطر داشته باشید که داشتن یک فایل رفرنس مانند یک نقشه راه برای میکس پروژه شما عمل میکند.
تمامی مهندسی حرفه ای صدا در سراسر دنیا نیز برای میکس خود از فایل رفرنس استفاده میکنند.
اگر پروژه هنرمندان دیگر را میکس میکنید پیشنهاد میکنم از آنها بخواهید تا بهترین میکسی که در کارهای خود دارند را برای شما بفرستند تا بدانید سلیقه وی چگونه است. نکته بسیار مهم دیگر این است که حتما میزان صدای میکس خود را به فایل رفرنس نزدیک کنید زیرا فایل رفرنس مستر شده است.
در ابتدا باید بخاطر داشت که ژانر موسیقی رفرنس باید با سبک پروژه شما یکی باشد و در صورت امکان موسیقی را برای رفرنس انتخاب کنید که سازبندی شبیه به موسیقی شما را داشته باشد.
باید به یاد داشت که موسیقی رفرنس شما به خوبی مستر شده است بنابراین تمیز تر است و حجم صدای بیشتری دارد. پس سعی کنید در لاین bus پروژه بگونه ای پلاگین هارا قرار دهید تا قدری به فایل مستر شده نزدیک باشد. به عبارت دیگر پروژه را مستر کنید.
در جلد دوم کتاب میکس و مسترینگ( از علم تا هنر) به بررسی دقیق موسیقی رفرنس پرداخته ام.
نکته دیگر این است که قرار نیست از روی موسیقی رفرنس کپی برداری کرد. باید بررسی کنیم که در میکس موسیقی رفرنس چه رخ داده است و آیا امکان بکارگیری آن در پروژه شما نیز وجود دارد یا خیر. از طرفی باید تلاش کنید تا میکس تان را به میکس موسیقی رفرنس نزدیک کنید.
در این بررسی باید به نکاتی توجه کنید که در ادامه به آنها اشاره میکنم. برای بررسی دقیق نیاز به یک پلاگین آنالیزر دارید.
اولین المان که باید بررسی شود میزان حجم صدای فایل رفرنس است. Rms و Lufs را با پروژه خود مقایسه کنید.
مورد بعدی گستره فرکانسی است. باید به طور دقیق و مجزا هر سه بخش اصلی گستره فرکانسی یعنی Low ، Mid و High را بررسی کنید و تلاش کنید تا بخش های مختلف پروژه خود را به فایل رفرنس نزدیک کنید.
مورد بعدی بررسی فضای استریو است. تلاش کنید تا جای دقیق سازها و دیگر افکت ها را در فضای استریو موسیقی رفرنس پیدا کنید تا در صورت امکان برای پروژه خود نیز این جای گذاری را اعمال کنید.
در مرحله بعد به سراغ دیگر المان های موسیقی رفرنس مانند صدای سازها و نوع میکس وکال بروید.